Åsa Fröjd

Åsa har ända sedan barn haft en estetisk ådra och akvarellmålning har så länge hon kan minnas varit ett stort intresse. Estetiska programmet med Bild och Form var ett självklart val och där blev det, bland mycket annat, utforskning i skulptering. Efter några års sökande både inom och utom den kreativa/skapande världen hamnade hon på Capellagården och deras keramiska utbildning. Efter två år där flyttade hon hem till Jämtland igen men somrarna efter utbildningen spenderade hon på Ethelhems krukmakeri på Gotland.  

Åsa är mångsidig inom keramiken, både en duktig drejare och skicklig inom olika byggtekniker. Dessutom har hon en serie som hon gjuter. Men hennes stora specialitet är när hon kombinerar sin talang för akvarellmålning med att dekorera med engober på sina alster.  Att hon inspireras av Art Deco och Art Novou är tydligt men så också djur och natur som är ständigt återkommande i hennes dekorationsmålning.  

Åsa är full av kreativitet och ibland riktigt kliar det i fingrarna att få skapa fram en idé. När den processen får ha sin gång infinner sig en stund av sinnesro.