Emma Grelsson

Lusten att skapa har alltid funnits med Emma men intresset för leran väcktes efter gymnasiet, i en källarlokal på Blekinge Läns folkhögskola. Trots det krävdes några års sökande innan hon tillslut hamnade på den keramiska hantverksutbildningen på Formakademin i Lidköping. Där i de välutrustade lokalerna med anor från Rörstrand upptäckte hon leran och keramiken på riktigt. Hon fastnade för gips och gjutlera, för att det gav en stor frihet att leka med former och uttryck. Efter två år i Lidköping återvände hon hem till Jämtland och startade upp sin egna verksamhet.

Emmas formspråk är enkelt och naturnära, hennes vision är att i första hand skapa tidlöst bruksgods som kan följa med i flera generationer. Hon gillar utmaningen att försöka hitta den perfekta harmonin mellan färg, form och funktion som tilltalar både den sinnliga och praktiska sidan hos människan.  

Hon arbetar främst i stengodslera och arbetar fram alla sina glasyrer själv. Emma är flitig vid drejskivan och räds inte att dreja lite större. Men hennes signum har blivit att gjuta.